+36 30 466 3300 tiszatavihajozas@gmail.com

Tisza-tavi ízelítő

Pillantás a tó belsejébe. Tisza-tavi hangulat teremtő, ráhangoló. Kishajós vízi kirándulás 20 percben.

Azoknak ajánljuk akiknek sajnálatosan, csak rövid idejük van a Tisza-tóra , de szeretnék megérezni a vízenlét hangulatát, a vízivilág megérintő szépségét. A természetet szeretők számára ez egy beteljesületlen élmény marad, ami egészen biztosan visszacsábító erővel bír majd.

MILYEN ÉLMÉNY VÁR ÖNRE AZ ÍZELÍTŐ VÍZITÚRÁN?

Ez a kis vízi kirándulás kb. 3 km-es út, ami alatt kollégánk egy összefogó tájékoztatást ad  a Tisza-tó legfontosabb, legérdekesebb információiról, miközben nyílt és szűkebb vízi utakon fedezzük fel a tó változatos világát .

Rövid vízi programunk elején elhaladunk a rendszeresen ápolt  szabadstrand mellett, majd rákanyarodunk az Eger patakra. Hogy miért Eger patak és hogy kerül a Tisza-tóba- ezt is elmondjuk.

Rövidre szabott, bevezető vízi kirándulásunkon igyekszünk a lehető legtöbbet megmutatni a tóból. Kisebb-nagyobb víz felületeket érintve változatos látványvilág fogadja. Ez nem csak a szemnek szép vízi tájra vonatkozik, hanem élővilágára is. Kis szigetekkel tarkított részeken gyékényes, nádas területek rengeteg élőlénynek adnak otthont, menedéket. Mini vízitúránk alatt -aki figyelmes- meglepően mozgalmas világot láthat majd.

Mi a különbség a nád és a gyékény között, mitől függő a cinege? Milyen építőanyagot használnak az itt lakó madarak? Utunk alatt érintjük a botos kubik helyett, ami már a tó létrejötte előtt keletkezett sok-sok verítékkel. Ennek gyümölcsét a mai látogatok aratják le mivel a túraútvonalon belül itt található a legtöbb tündérrózsa is.

Visszafelé utunkon szembe ötlik majd a 100 öles híd, amely mint egy határvonal osztja ketté a Tisza-tó északi fertályát. És miért épp 100 öles? Természetesen ezt sem tartjuk magunkban:)

VÍZI UTUNK

A térképen a piros vonallal jelölt úton teszünk Tisza-tavi ízelítő körünket, a Poroszló határolta partrésszel szemben.

Kishajó

vezetett túra

országból

látogató

Pillanatképek vízközelből

Természetesen e rövid vízi kirándulás során is lehet szép emlékképeket “begyűjteni”. Van aki megjegyzi, van aki fényképezi, vagy videót  készít. A lényeg, hogy van mit hazavinni egy ilyen rövid, bemutató vízitúra alatt is.

Vélemények

Vélemény 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Vélemény2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

vélemény3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Szuper ajánlatunk

Ne maradjon le az élményekről

Minden héten 1 alkalommal ingyenes Tisza-tavi bevezető vízitúrát indítunk.