+36 30 466 3300 tiszatavihajozas@gmail.com

Tündérkert vízitúra

Ez a vízitúránk már komolyabb felfedezése a Tisza-tó látványos és érdekes értékeinek.

Ezt a programunkat azoknak ajánljuk, aki szeretnék mélyebben megérezni, megismerni a tó egyedi, nem mindenki által ismert helyeit. A természet, az élővilág valódi tündérkertje lesz a jutalom ezen a vízi kiránduláson.

Az igazi vízi világ élménye vár Önre. Tanít, tiszteletet vált ki, védelmet kér.

Vízitúránk hossza is sejteti, hogy sok látnivaló való vár ránk e kb. 16 km-es úton. Javasoljuk, hogy lélekben is hangolódjon rá erre vízi programra, a természet ezt bőkezűen megjutalmazza majd.

A kikötőből Sarud felé vesszük az irányt rátérve a poroszlói Kis-Tisza “főútra”. Mint minden rendes útvonalon itt is találkozhatunk útjelző táblákkal. Nem véletlenül. Akinek itt “nem térkép e táj” az bizony könnyen eltévedhet. A Tisza-tavat sokan megpróbálják önerősen felfedezni több-kevesebb sikerrel.

Ön viszont most jó helyen lesz, mert e különlegesen szépnek ígérkező kiránduláson egészen biztosan nem jut zsákutcába. Utunk alatt a természetre figyelve nem csak a sokszínű látvány lesz állandó útitárs, hanem a vízi világ különféle hangjainak sokasága is. Napszaktól függően változnak ezek, amelyek különösen éjszaka adnak egy felejthetetlen élményt. /Ezt egyébként a Csend Hangjai vízitúránkon egyedi módon átélheti./ Túravezető kollégánk vízi barangolásunk ideje alatt kellő mennyiségű érdekes, tartalmas magyarázattal egészíti ki e vizi birodalom látható, hallható élményeit. E kirándulásunkon is az a célunk, hogy megszerettessük, szívébe költöztessük a Tisza tó megannyi megélhető pillanatát.

A Csapói Holt-Tiszára érve már kellőképpen megszabadulunk a vízpart zsongásától és egyre jobban kiteljesedik előttünk a vízi világ. A figyelmesek észrevesznek majd egy szigeten rejtőző fatornyot, amely a Csapói Holt-Tisza madármegfigyelő tornya. Ezt igény szerint egy rövid időre mi is birtokba vehetjük. Tetejéről rácsodálkozhatunk a nádasok vízfelületet tagoló rengetegére. Óriásinak tűnik majd ez a nyugalmat árasztó meseszerű környezet.

Ezután egy sulyom mezőbe vágott vízi ösvényen folytatjuk a Tisza-tó felfedezését. Előtűnnek majd az első tündérrózsák is, amelyek kisebb-nagyobb területeken pompáznak majd, természetesen napszaktól és évszaktól függően. Menet közben tisztázzuk majd a tavirózsa, tündérrózsa hasonlóságot, különbséget is, és egyéb érdekességeket is. Ilyen lesz például a tündérfátyol végtelennek tűnő mezői, valamint a hely neve is, ami a Rókás névre hallgat, ami itt a tó belsejében felettébb furcsa. Ez a rész egyben a fotósok egyik paradicsoma, a vízi természet megkapó gazdagsága, látványossága miatt.

Visszafelé tartó vízi utunk sem lesz ingerszegény. Külön élmény lesz egy nagyon szűk, hosszú vízi folyosón való átjutás, amely a hajót vezető számára is kihívás, a hibátlan kanyar bevételek miatt. Ezt kimondottan élvezi majd. Kiérve e labirintus világból egy nagyobb vízfelületen haladunk majd egészen a kikötőig, átadva magunkat a tó minden évszakban szép hangulatának.

Hatalmas élmény ez a kirándulás, ne hagyja ki!

VÍZI UTUNK

A térképen a narancs vonallal jelölt úton teszünk Tisza-tavi tündérkert túra útvonalunkat. Talán már e térképről is látható, hogy ez egy komolyabb vízitúra, amely változatos és látványos helyeket érint. Ez az élménytúra kb. 16 kilométer.

Kishajó

vezetett túra

országból

látogató

Képes pillanatok a tündérkert vízitúránkról

Néhány kép, amik természetesen nem adják vissza az élmény erejét. Olyan ez, mintha csak egy pillanatra fellibbentenének előttünk egy függönyt. Szándékosan nem mutatunk többet, mert ezt át kell élni és képekben, vagy videóban ez felesleges próbálkozás.

Vélemények

Vélemény 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Vélemény2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

vélemény3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore.

Szuper ajánlatunk

Ne maradjon le az élményekről

Minden héten 1 alkalommal ingyenes Tisza-tavi bevezető vízitúrát indítunk.